CLK S301
450.261,16 TL KDV Dahil
CLK S302
491.598,89 TL KDV Dahil
CLK S303
538.221,39 TL KDV Dahil
CLK S304
511.382,11 TL KDV Dahil
CLK S305
838.410,09 TL KDV Dahil
CLK S330
128.547,15 TL KDV Dahil
CLK JKZ100
59.772,42 TL KDV Dahil
CLK JKZ101
63.781,55 TL KDV Dahil
CLK JKZ102
67.790,67 TL KDV Dahil

Jakuzi Ürünleri

Jakuzi ürünleri, genel olarak konfor ve rahatlama hissini yaşamak isteyenlerin dinlenme aracı olarak kullanabileceği havuz çeşididir.

Havuzlar, insanların farklı amaçlar için kullanılan etkinlik alanlardır. Eğlence amaçlı, spor yeri ya da sağlık için kullanılan mekanlardır. İşletmeler ve halka açık havuzlar genellikle eğlence, dinlenme ve rahatlama için kullanılan mekanlardır. Genellikle yaz aylarında kullanılır ve nüfus olarak yoğunluk yaşanır.

Spor komplekslerinde bulunan olimpik havuz ise diğer havuzlara göre daha resmi kullanım amacı olan bir havuz çeşididir. Spor komplekslerinde bulunan havuzlar olimpik havuz olarak adlandırılır. Olimpik havuzların belli ve standart bir ölçüsü vardır. Bu havuz ölçüleri dünyanın her yerinde aynıdır. Olimpik havuzlarda genellikle yüzücüler idman yaparlar. Kullanım oranı olarak halka açık ya da işletmelerde bulunan havuzlardan daha azdır.

Olimpik havuzlarda bulunan havuz malzemeleri diğer hazlara göre farklılık gösterebilir. Yarış müsabakaların uygun olarak hazırlandığı için kullanılan malzemeler eksiksiz ve kaliteli olmalıdır. Havuz temizlik ekipmanları ve bakım malzemelerinin yanı sıra

Diğer bir havuz çeşidi olan süs havuz malzemeleri ise, özellikle estetik bir görünüm sağlamak için, park, yeşillik alan, şehir içi gibi mekanlarda doğal ya da yapay olarak inşa edilen havuzlar arasındadır. Bulunduğu ortamın ambiyansını değiştirir ve ortama farklı bir renk, hava katar. Var olma ve inşa edilme durumlarına göre doğal süs havuzları ve yapay süs havuzları olarak iki kategoriye ayrılabilir.

Diğer bir havuz çeşidi ise özellikle sağlık amaçlı kullanılan daha minimalinize olacak şekilde girişin sağlandığı jakuzilerdir. Jakuziler, genel olarak sağlık havuzu olarak bilinir. Boyut ve hacim olarak fazla büyük değildir. Kapasitesine göre jakuziyi kullanan insan sayısı değişse de bu sayı genellikle 6 kişiyi geçmez. Jakuziler, kullanım amacına göre diğerlerinden sağlık açısından ayrılır.

Jakuzi Nedir?

Jakuzi kelime anlamı olarak kısaca sağlık havuzu olarak ifade edilebilir. Jakuzinin iç kısmında özel motorlar bulunur. Bu özel motorlar sayesinde suyu vakumlayarak jakuzinin içerisine boşaltır. Havız ısıtma sistemleri genellikle jakuzilerde de kullanılır. Isıtma sistemleri sayesinde ısıtılan su motorlar yardımı ile jakuziyi doldurur. Gelen basınçlı su, jakuzide bulunan deliklerden dışarı çıkar.

Jakuzide bulunan jet delikler, rastgele bir şekilde jakuziye yerleştirilmez. İnsan anatomisi göz önünde bulundurularak, rahatlama noktalarına denk gelecek şekilde yerleştirilir. Her deliğin arasında belli mesafede aralık vardır. Jet deliklerin ayarlanabilir olması sayesinde, deliklerden çıkan su basıncı ayarlanabilir ve isteğe uygun olarak değiştirilebilir.

Tabanda var olan jetler de yine isteğe bağlı olarak aktif hale getirilebilir. 

Jakuzi Ne İşe Yarar?

Jakuziler, havuz ya da banyo aracı olarak nitelendirilebilir. Aslında havuz olmayacak kadar küçüktür ancak içerisinde bulunan su sayesinde havuz görünümü sağlar. Jakuzilerin her bir ayrıntısı özel olarak tasarlanır. Asıl amacı sağlık olduğu için, insan anatomisi esas alınarak tasarlanır.

Jakuzinin insan sağlığına sunduğu bazı avantajlar vardır. Bu avantajlardan ilki masajdır. Jakuzi jet deliklerden çıkardığı basınçlı su sayesinde insan vücudunda masaj etkisi yaratır. Bu da jakuziye giren insanların rahatlamasına katkı sağlar. Bu açıdan bakıldığında jakuziler için masaj alanı ve rahatlama yeri olarak nitelendirebiliriz.

Jakuziler, genellikle oda içerisinde bulunan mimari yapılar olduğu için banyo aracı olarak ifade edilebilir. Ancak küvetlerden farklıdır. Küvetler, tıpkı jakuziler gibi içine su doldurulan yapılardır. Ancak küvetlerde su hareketi sağlanmaz. Jakuzilerde bulunan motorlar, suyun sürekli olarak hareket etmesini sağlar.

İşlev olarak küvetlerin sunduğu hizmet jakuzilere göre daha sınırlıdır. Küvetler sadece duş almak için yapılan yapılardır. Jakuziler ise, duşun yanı sıra uyguladığı su basıncı ile insan vücudunda masaj etkisi yaratır. Günün yorgunluğunu atmak için en ideal yerler jakuziler olarak söylenebilir.

Jakuzi Çeşitleri

Jakuzi kültürü artık yavaş yavaş hayatımızda oluşmaya başladı. Özellikle yeni yapılan binalarda jakuzi bulunan banyolar mevcut. Küvetlerin yerini jakuziler almış durumda. Genel olarak bakıldığında, jakuziler lüks bir banyo aracı olarak görülse de bulunduğu ev sayısı her geçen gün artar.

Aslında jakuziye lüks açısından değil sağlık açısından bakmak gerekebilir. Jakuziler sayesinde insanların yaşam kalitesinde artık gözlemlenebilir. Güne zinde başlayan insanlar, hayata daha hızlı bir şekilde adapte olur. Yorgunluk hissi en aza indirilmiş olur. Böylelikle insanlar, stres ve yorgunluk hissinden uzak bir hayat yaşamaya devam eder.

Jakuzilerin ölçülerine ve şekillerine göre farklı çeşitleri bulunur.

Genel olarak jakuzi çeşitleri; düz jakuzi, oval jakuzi ve çift kişilik jakuzi olarak gruplandırılabilir.

Jakuzi çeşitleri, bulunduğu yere göre özel olarak inşa edilebilir. Jakuziler evlerde yaygınlaşmaya başlamış olmanın yanı sıra, özel işletmelerde de yerini almaya başladı. Özellikle tatil mekânı seçen insanların kriterleri arasında artık jakuzi olup olmama durumu hâkim.

Kullanacak insanın sayısına göre 6 kişilik jakuziler bazı işletmelerde mevcuttur. Ayrıca toplu kullanımın yanı sıra kişisel kullanmak isteyen tatilciler için oda içinde bulunan jakuzili oteller daha fazla ilgi görüyor.

Jakuzilerin insanlar üzerine etkisi hem psikolojik hem de fiziksel olarak nitelendirilebilir. Fiziksel olarak etkisi, insana rahatlama hissi verir. Günün yorgunluğunu atmasını sağlar, vücudu dinlendirir ve güne zinde başlamasına yardımcı olur. Psikolojik etkisi ise görüntü olarak doyurucudur. İnsanın kendisini daha şık ve lüks hissetmesine yardımcı olur ve daha iyi hissetmesine katkı sağlar.

Jakuzi Nasıl Kullanılır?

Jakuzi için küvetin daha teknolojik donanımlı hali demek yanlış olmaz. Su ısıtma sistemi sayesinde ısıtılan su, jakuzi içerisini doldurmaya başlar. Emiş motoru olarak adlandırılan özel motorlar, jakuzideki suyun hareketlenmesini sağlar. Çektiği suyu jet deliklerden basınçlı bir şekilde bırakır ve suda kabarcıklar oluşturur. Basınçlı su ve oluşan hava kabarcıkları, insan vücudunda masaj etkisi yaratır ve rahatlamasını sağlar.

Deliklerden çıkan su basıncını dilediğinizce ayarlayabilir, hızını düşürebilir ya da yükseltebilirsiniz. Sadece hızını değil suyun sıcaklığı da ayarlanabilir.

Jakuziler Nerelerde Kullanılır?

Öncelikle jakuziler iç mekan banyo ekipmanı olarak kullanılan bir üründür. Kişinin kişisel zevkine bağlı olarak boyutu ve şekli değişebilir. Genellikle banyolarda bulunan jakuziler bunun yanı sıra bahçede, teras katında ya da balkonlarda da bulunabilir. Bu tamamen kişinin kişisel zevkine bağlıdır.

Yine yatak odalarında jakuzi bulunan evler de mevcuttur. Ancak yatak odasına yapılan jakuzi için önerimiz jakuzi tabanının kaymayan seramik seçmenizdir. Yatak odasında jakuzi bulunan bir oda hem estetik olarak daha cazip görünebilir. Yatak odasının havasını değiştiren bir aksesuar olarak nitelendirilebilir.

İç mekanın yanı sıra dış mekan aksesuarı olarak yine jakuzileri tercih edebilirsiniz. Bulunduğu ortamın ambiyansını değiştirmenin yanı sıra sağlık açısından da önemli ve faydalıdır.

Bugün gittiğinizin otellerde, spa salonlarında ya da spor komplekslerinde jakuzi görmeniz mümkündür. Lük bir aksesuar olarak algılansa da sağlık açısından etkisi göz ardı edilmemelidir. Vücudu dinlendirir, yorgunluk hissinin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra cildi yeniler ve tazelenmesine yardımcı olur.

Dikkat!

Jakuzi kurulumu yapacağınız mekanın özellikle zemin kısmın su yalıtımı olduğuna dikkat edilmesi gerekir. bu nedenle jakuzi kurulacak alanın taban kısmının su geçirmez katranla kaplanması tavsiye edilir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR