CLK POM025
34.682,31 TL KDV Dahil
CLK POM31
19.762,67 TL KDV Dahil
CLK 11515113003
20.621,91 TL KDV Dahil
CLK 11515113006
22.730,97 TL KDV Dahil
CLK 11515113080
20.309,46 TL KDV Dahil
CLK 11515113013
28.589,47 TL KDV Dahil
CLK 11515123037
13.201,15 TL KDV Dahil
CLK 11515123045
20.309,46 TL KDV Dahil
CLK 11515113073
66.318,20 TL KDV Dahil
CLK 11515113025
78.738,21 TL KDV Dahil
11515113032
117.872,97 TL KDV Dahil
CLK 12611300015
160.366,59 TL KDV Dahil
12611300001
241.448,20 TL KDV Dahil
CLK 11515113071
123.262,81 TL KDV Dahil
CLK 12611300021
176.457,97 TL KDV Dahil
CLK 12611300019
167.084,38 TL KDV Dahil

Havuz Pompaları

Havuz pompaları, havuzların vazgeçilmez ekipmanlarından bir tanesidir. Yaz gelip havalar ısındığında insanların birçoğu serinlemek ya da tatil yapmak için havuz başlarını kendilerine mesken olarak seçerler. Havuzların serinletici ve rahatlatıcı bir etkisi bulunur. Bu nedenle denizin yanı sıra havuzu bulunan işletmeler insanların tercih ettiği yerler arasında yer alır.

İnsanlar havuz malzemeleri tercih ederken, tercihlerini etkileyen bazı önemli ayrıntılar yer alır. Bu ayrıntıların en önemli ve karar verilmesini en fazla etkileyen faktör hijyendir. Serinlemek için girdiğimiz özellikle işletme havuzları sağlığımızı tehdit eder. Farklı yaş grubundan, farklı cinsiyetten ve en önemlisi farklı sağlık durumunda olan insanlar aynı havuzu kullanabilir. Bu nedenle havuza giren herkesin dikkat etmesi gerekir.

Havuz Pompalarının İşlevi Nedir?

Havuz pompaları hem kişisel havuzlarda hem de işletme havuzlarında kullanılabilen bir malzemedir. Toplu kullanım alanı olmasının yanı sıra havuz sularının temizlenmesi ve bazı yabancı maddelerden arındırılması gerekmektedir.

Havuz pompaları, havuz suyu içerisinde büyük bir sirkülasyon oluşmasına neden olur. Oluşan bu sirkülasyon sayesinde havuz suyu havuz pompalarının filtrelerinden sürekli olarak geçer. Bu sayede suda bulunan sinek, böcek gibi yabancı maddeler de sudan arındırılmış olur. Havuz temizlik ekipmanları da havuzun temizlenmesine katkı sağlar. 

Havuzların Olmazsa Olmazı Havuz Pompası

Her geçen gün farklı hastalıklarla bağışıklığımız savaşmayı öğreniyor. Bu hastalıklar bize bağışıklık kazandırırken aynı zamanda toplu yaşamanın bir kuralı olan dikkatli olma ve sorumluluk alma gibi sosyal görevleri de beraberinde getiriyor.

Toplu yaşanılan ortamlarda herkesin dikkatli olması gerekir. Özellikle havuz gibi fiziğimizin tamamını kullandığımız bir aktivite de bulunurken önce kendi sağlığımız korumalı daha sonra diğer insanların korunmasını sağlamalıyız. Aynı durum havuzlarda havuz pompaları için geçerlidir. Bir havuzun olmazsa olmaz parçasından biridir. Havuz pompası sürekli olarak çalışır ve havuz suyunu en az riskli hal getirmek için çalışır.

Su dolu olan bir havuza insan girmese bile, su zaman sonra kirlenecektir. Bu durumda yine temizlenme ihtiyacının ortaya çıkması kaçınılmadır. Kullanılmayan havuz nasıl kirlenebilir ki demeyin. Suya müdahale eden iç ve dış organizmalar vardır. Bu organizmalara müdahale edilmemesi durumunda sudaki bakteri sayısında artış olur. Zaman sonra havuz suyu bulanık bir görüntüye bürünür ve temizlenme ihtiyacı duyar.

Havuz Pompası Havuzda Hijyeni Sağlar

Yukarıda belirtilen durumlar özellikle havuz pompası olmayan havuzlar için geçerlidir. Havuz pompası olan havuzlarda bu durumun yaşanması en aza indirilir hata bazı durumlarda tamamen ortadan kaldırılır. Havuzun temizlenmesi, yabancı maddelerden arındırılması ve suyun berrak bir görüntüye sahip olabilmesi için havuzda pompa olması gerekir.

Havuz pompalar, sürekli olarak havuzdan bulunan kirli suyu sağladığı sirkülasyon sayesinde filtresinden geçirir ve temizlediği suyu tekrar havuza geri pompalar. Bu sayede havuzun suyu sürekli olarak temizlenme işleminde geçer.

Havuz Suyunun Temiz Olup Olmadığını Nasıl Anlayabiliriz?

Pompası çalışan bir havuzun temiz olup olmadığını öncelikle görüntüsünden anlayabiliriz. Görüntüsü net olan, yukarıdan bakıldığında dibi görünen havuz sularını temiz olarak sayabiliriz. Ancak sadece berrak olması, havuz suyunu temiz olduğu anlamına gelmez. Suda yosun oluşumu havuz pompasının yeterli kadar çalışmadığı ve suyu temizleyemediği anlamına gelir. Bu nedenle yosun bağlayan havuzlar, hijyenik açıdan pek kabul edilebilir değildir.

Gireceğiniz havuzun öncelikle berraklığına daha sonra da yosun olup olmadığına bakarak temizliğini anlayabilirsiniz. Yosun bulunan havuzlar, mantar kökenli bazı hastalıkların oluşmasına neden olabilir. Yosun olan havuzlar sağlığınız tehdit eder ve vücudunuzda mantar hastalıklarının oluşmasına neden olabilir.

Havuz suyunun temiz olup olmadığını ve havuz pompasının sağlıklı bir şekilde çalışıp çalışmadığını anlayabilmemizin bir diğer yolu da suda kokunun olup olmamasıdır. Havuz bakımında yüksek ölçüde klor kullanılır ve havuz bakımı desteklenmeye çalışır. Klorun su içerisindeki hareketliliği havuz pompasına bağlıdır. Havuz pompası sürekli olarak havuz suyunda bir hareketliliğin oluşmasına neden olur. Bu nedenle de havuz pompasının düzenli olarak çalıştığı bir havuzda koku olması çok az bir ihtimaldir. Bu sayede suyun temiz olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Havuz Pompası Nasıl Çalışır?

Havuz pompası, her havuzda bulunması gereken en temel malzemelerden biridir. Havuz suyunun temizlenmesinde önemli bir işleve sahiptir. Havuz pompasının nasıl çalıştığı merak edenler için kısaca anlatalım. Havuz pompası adından da anlaşılacağı gibi pompalama sistemi ile çalışan bir makinedir. Elektrikli motoru sayesinde pompa kısmındaki pervane dönmeye başlar. Pervanenin hareket etmesi ile birlikte havuz içerisinde bulunan su hareket etmeye başlar. Havuz suyu, sirkülasyon sayesinde havuz kum filtreleri gözeneklerinden geçer ve temizlendikten sonra havuz içerisine geri döner. Bu sayede suda bulunan yabancı maddeler filtreye takılır, su temizlenir.

Havuz pompası bu işlemi sürekli olarak yaptığı için havuz suyu sürekli olarak temiz kalır. Suda oluşabilecek bakterilerden arındırılır ve sağlıkla yüzmenin keyfini çıkarmamıza yardımcı olur.

Havuz Pompası Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Hususlar Bulunur

Havuz pompası, farklı çeşitleri bulunan bir makinedir. Bu nedenle alıcıların dikkat etmesi gereken ilk husus, alacakları havuz pompasının iyi belirlemeleri gerektiğidir. Özellikle işlev olarak size en uygun olan havuz pompasını seçmeniz gerekir. Havuz pompaları filtre durumuna göre, pompa hp türüne göre farklı modelleri vardır. Yapmanız gereken ilk işlem sizin için en ideal olan havuz motorunu seçmenizdir.

Havuz pompasında dikkat edeceğiniz bir diğer nokta ise, havuz kapasitesidir. Havuz pompasının sahip olduğu filtre kapasite ile pompanın emme – basma gücünün dengeli olması gerekir. Kapasite ile gücün uygun olmaması pompanın verimli bir şekilde çalışmasını engeller.

Havuz pompasını koyduğunuz yerde nem olmaması gerekir! ayrıca koyulan yerin yüksekliği de havuza uygun bir şekilde konumlandırılmalıdır. Neme maruz kalan ya da suyun temas etmesi durumunda pompa yanabilir. Bu nedenle havuz pompasını konumlandırdığınız yeri iyi seçmeniz gerekir.

Havuz pompası sürekli çalıştırılan bir makine olduğu için günde en az 2  - 4 saat mora verilerek çalıştırılması, daha uzun ömürlü çalışmasına yardımcı olabilir.

Ayrıca havuz pompaları mutlaka su ile çalıştırılması önerilir. Susuz çalıştırılması durumunda bazı aksamalar meydana gelebilir. Ayrıca vana değişimi yapacaksanız önce pompayı kapatmanız daha sonra değiştirme işlemini yapmanız önerilir. Aksi takdirde zarar görebilirsiniz. Pompa çalışır durumda ise pompanın çıkış vanasını kapamanızı  tavsiye ediyoruz.

Dikkat!

Pompanız çalışıyor durumdayken, pompanın ön kısmında bulunan filtrenin şeffaf kısmında hava kabarcıkları görmeniz durumunda, havuz pompasında problem var demektir. Bu nedenle acil müdahale etmek gerekebilir. Ön filtre kısmında bulunan şeffaf bölgede hava kabarcığı ya da hava boşluğu oluşumu bir problem olduğu anlamına gelir.

Havuz Pompasında Bulunan Teknik Bilgiler

Havuz pompaları yapılırken korozyona dayanıklı malzemeler kullanılarak yapılır. Alınan havuz pompalarının teknik ekipler tarafından kurulumunun yapılması tavsiye edilir. Nihayetinde elektrikle çalışan bir makine olduğu için teknik ekipler tarafından kurulması hem makine için hem de sizin için en sağlıklısı olur. Havuz pompaları sessiz çalışan makinelerden biridir. Çalışırken titreme yapmaz. Havuz pompalarının yapısında bulunan pervaneler sayesinde havuzda bulunan suyun, kullanılan kimyasallarla kolayca karışmasına yardımcı olur. Havuz pompalarının farklı boyutları ve kapasiteleri olabilir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR