CLK PLS 0400
12.498,13 TL KDV Dahil
CLK FLT022
6.249,07 TL KDV Dahil
CLK 12016123001
11.873,22 TL KDV Dahil
CLK 12015123003
13.982,28 TL KDV Dahil
CLK 12015123009
16.403,80 TL KDV Dahil
CLK 12015122009
18.747,20 TL KDV Dahil
CLK 12015123044
25.777,39 TL KDV Dahil
CLK 68642
34.369,85 TL KDV Dahil
CLK 00497
31.245,31 TL KDV Dahil
CLK 24768-0100
55.460,45 TL KDV Dahil
CLK 15785
32.417,02 TL KDV Dahil
CLK 22398
34.760,42 TL KDV Dahil
CLK 34029-0100
109.358,64 TL KDV Dahil

Havuz Kum Filtreleri

Havuz kum filtrelerine geçmeden önce, havuz filtresinin havuz için öneminden bahsetmek gerekebilir. Havuz filtreleri, havuzun olmazsa olmaz parçalarından bir tanesidir. Havuzun türü fark etmeksizin her havuzun filtreye ihtiyacı vardır. Havuz filtresi, havuz bakım malzemelerinden bir tanesidir.

Bildiğiniz gibi havuz toplu kullanım alanlarından bir tanesidir. Özellikle özel işletmelere ait havuzların kullanımı daha geniş kitlelere hitap eder. Havuza giren insanların sayısı, hastalıları gibi faktörler havuzun sağlıklı olma durumunu riske atan bir durumdur. Dolayısıyla bu durum insanların hastalanmasına ya da enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için havuzun bakımının yapılması ve hijyenik bir duruma getirilmesi gerekebilir.

Havuz Filtreleri Havuz Bakım Malzemelerinden Biridir

Havuz filtreleri her havuzda olması gereken havuz malzemeleri ekipmanlarından bir tanesidir. Havuzda bulunan filtrasyon sistemi sayesi, havuz temizlenir ve bakterilerden arındırılır. Bu şekilde havuz suyu temiz ve sağlıklı bir hale getirilir. Havuzlar ortak kullanım alanlarından biri olduğu için ve genellikle tüm vücutla yapılan bir etkinlik sahası olduğu için temizliğine ayrıca önem verilmesi gerekir. İnsanlardan bulaşabilecek hastalıkların yanı sıra suyun kendi bileşenlerinden kaynaklı bakteriler ve yabancı maddeler de yine insan sağlığını tehdit eder.

Bu gibi sebeplerden dolayı, gireceğiniz havuzun filtresi olduğuna emin olun ve daha sonra havuzu kullanın.

Filtre Seçerken Havuzun Hacmi Önemli!

Eğer ki havuzunuza filtre almayı ya da yenilemeyi düşünüyorsanız filtre alırken dikkat etmeniz gereken ilk ölçüt, havucun hacmi olmalıdır. Havuzun hacmine göre filtre almanız gerekir. Havuz hacmine göre filtrenin küçük olması, havuzun yeterince temizlenmesine engel olur. Filtrenin kapasitesi yetersiz kalacağı için havuz tam olarak temizlenemez. Bu da hijyen acısından riskli bir durumun oluşmasına neden olur. Filtre, havuzun hacmine göre yetersiz kalacağı için süzme işlemini tam olarak gerçekleştiremez.

Aynı şekilde havuzun hacmine göre büyük alınan filtre de fazla enerji kaybına neden olacağı için sizin zarara uğramanıza neden olur. Bu nedenle havuzunuza uygun filtrenin alınması gerekir.

Havuzda Filtre Kullanımı Neden Önemli?

Bu sorunun pek çok cevabı olabilir ama en önemli cevabı temizlik ve hijyendir. Havuzda bulunan filtre suda bulunan kiri temizler ve tekrar temiz suyu havuzun içine enjekte eder. Bildiğiniz gibi havuzu zararlı mikroorganizmalardan arındırmak için çeşitli kimyasallar kullanılarak havuz suyu temizlenmeye çalışır. Kullanılan kimyasal içerikli maddeler bu bakteri ve mikropların engellenmesine ve üremesine engel olur. Ancak buradaki asıl sorun bu zararlı kalıntıların etkisiz hale gelse de hala havuz içerisinde olduğudur. Havuz kimyasalları kullanılsa bile bu bazen yetersiz kalabilir. 

 Engellenen mikroplar, filtre olmaması durumunda havuz içerisinde var olmaya devam eder. Bu nedenle ölen zararlıların havuz içerisinden atılmasında filtrenin önemi büyüktür. Filtre sayesinde insan sağlığını tehdit eden, zararlı olan maddeler ve kalıntılar filtre yardımı ile saf dışı bırakılır.

Önce Havuz Pompası Sonra Havuz Filtresi

Filtrenin havuz için önemli olduğunu söylemiştik. Ancak daha önemli durum havuz pompasıdır. Havuz filtresi suyu temizleme işlevini gerçekleştirir ancak bunu yapabilmesi için havuz pompasına ihtiyaç duyar. Havuz pompasında bulunan pervaneler sayesinde suyun içerisinde bir devinim gerçekleşir. Pervaneler, havuzda bulunan suyu kendine çeker ve daha sonra havuz içerisine geri bırakır. Su geçişi gerçekleşirken havuz filtresi suda bulunan zararlıları filtreler ve diğer taraftan temiz suyun aktarılmasını sağlar. Dediğimiz gibi bu işlemi yapabilmesi için havuz pompasına ihtiyaç duyar.

Burada dikkat etmeniz gereken durum ise pompa ile filtrenin uygunluğudur. Pompa ile filtre uyumlu değilse filtreleme işlemi başarılı bir şekilde gerçekleşemez. Var olan pompanın gücü filtre ile uyumlu olmalıdır. Gücün az olması ya da fazla olması durumunda filtre kaliteli şekilde süzemez.

Havuz Filtresi Alırken Dikkat Edilecek Hususlar

Havuz filtresi alırken dikkat edilecek ilk nokta, havuzun hacmine uygun filtre alınmasıdır. Havuzun hacmine göre büyük ya da küçük alınan filtrenin size sağlayacağı tek hizmet zarardır. Hacimden daha küçük şekilde alınan filtreler, suyu kaliteli bir şekilde temizleyemez. Hacme göre büyük alınan filtre ise sizi enerji tüketimi açısından zarara uğratabilir. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken ilk husus filtre – havuz hacmi uyumudur.

Diğer bir husus ise yukarıda belirttiğimiz pompa – filtre uyumudur. Her ikisi arasında uyum sağlanmaması durumunda havuzdaki su yine kaliteli bir şekilde temizlenemez.

Havuz filtresinden fiyatından ziyade işlevine bakın. Sonuçta hiçbir şey sizin sağlığınızdan ya da işletme sahibiyseniz insanların sağlığından daha önemli değil. Filtreleme işlevini tam olarak yerine getirmeyen bir havuz filtresinin size katacağı tek şey maddi - manevi zarardır.

Filtre kolay temizlenebilir olmalı ve her mevsim temizleme işlevini gerçekleştirebilmelidir.

Havuz Kum Filtresi Nedir? Ne İşe Yarar?

Havuz kum filtresi diğer filtre çeşitlerine göre daha iyi süzme işlemi yapan bir filtre çeşididir. Havuz kum filtrelerinin kullanıldığı havuzlar, geniş kitleleri hitap eden havuzlardır. Halka açık havuzlarda kullanılması gereken filtre çeşidi, kum filtresidir.

Havuz kum filtresinin tıkanma olasılığı diğer havuz filtrelerine göre daha düşüktür. Havuz kum filtresi hem daha iyi bir süzme işlemi gerçekleştirir hem de büyük havuzlar için tercih edilebilecek iyi bir alternatiftir.

Havuz Kum Filtresi Nasıl Çalışır?

Havuzlarda var olan diğer filtreler gibi havuz kum filtresi de çalışabilmek için havuz pompasına ihtiyaç duyar. Havuz pompası bulunan bir havuzda, pompa yardımı ile çekilen su önce havuz kum filtresinin depo kısmına daha sonra da kum filtresinin olduğu kısma gönderilir. Filtrede bulunan cam ve kumlu yapı, su içerisinde bulunan partikülleri yakalar.

Ancak süzme işleminin sürekli gerçekleşmesi, camlı ve kumlu yapının özelliğini kaybetmesine neden olabilir. Tahribata uğrayan bu kısım eskisi kadar kaliteli bir şekilde süzme işlemini yapamaz hale gelir. Zamanla bu durumun oluşması durumunda başvurulması gereken yöntem ters yıkama metodudur.

Ters Yıkama Metodu

Havuz kum filtresi süzme işlemini gerçekleştirirken zaman sonra filtrede tıkanmalar meydana gelir, filtre eskisi kadar kaliteli bir şekilde süzme işlemini gerçekleştiremez. Ters yıkama metodu, tayzikli suyun filtrenin alt kısmından uygulanması ile filtreye yapışan kirler akıtılır. Ters yıkama metodunda kullanılan su kadar havuza ilave edilmesi gerekir.

Ne Zaman Ters Yıkama Yöntemi Uygulanmalı?

Havuz kum filtresi eskisi kadar etkili şekilde filtreleme işlemi yapamadığında ters yıkama işleminin yapılması gerekir. Ancak yine de kum filtresinin takındığını gösteren bazı belirtiler vardır. Bu belirtiler; pompanın verimsiz çalışması, filtrenin süzme etkisinin azalması ve dezenfekte maddesinin tüketiminde artmalar meydana geliyorsa filtre tıkanmış demektir.

Ters Yıkama Ne Kadar Zamanda Gerçekleşir?

Ters yıkama zamanı filtrenin kalitesine ve filtrede bulunan kirlerin miktarına göre değişiklik gösterebilir. Ancak yine de ortalama bir ters yıkama yönteminin gerçekleşme süresi 5 ila 7 dakika arasında değişebilir. Ters yıkama işlemi, su berrak hale gelene kadar devam ettirilir. Ne zaman ki filtreden gelen su temiz akmaya başlar o zaman ters tıkama işlemini bitirebilirsiniz.

Ayrıca filtrede bulunan kumun değişimi her ne kadar kumun cinsine ve süzme miktarına göre değişse de ortalama olarak 5 senede bir filtredeki kumun değiştirilmesi gerekir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR